fredag 19 mars 2010

På morgonen vaknar Uppsalaborna upp i sina sängar och faller i trans när de får se sin nue älskade profil, den 700 meter höga, vackra Kunstkatedrulen.

4 kommentarer:

  1. Den är fantastiskt ståtlig och vacker där den står. Men... nu ser jag något otäckt... har inte Katedrulen placerat sitt högra bakben mitt på huset i Ekeby där Jan-Erik Wikström har fått förtur till ett ålderskvoterat äldreboende för friska gamlingar? Då är han ju knappast frisk längre. Och hur går det då?

    SvaraRadera
  2. Kära Bill-Ove,

    du misstar dig. Katedrulen står snarare på Uppsalaåsen. Kanske med ett ben i Stadskogen. Lägg märke till relationen mellan slottet och kyrkan som talar om varifrån bilden är tagen. Kunstkatedrulen kommer att inrymma boenden för äldre konstnärer, nära konstmuseum. Jan-Erik är välkommen att ta en lättöl med oss i benet närmast slottet.

    SvaraRadera
  3. Oj, oj, oj... en sådan lättnad. För en stund kändes det som om Uppsala stod med en fantastisk Kunstkatedrul, men en haltande kulturnämnd. Ursäkta en inflyttad mindre bemedlad man för denna geografiskt betingade fadäs.

    SvaraRadera